Докато прочетете тази статия, високо над главата ви ще се случи

...
Докато прочетете тази статия, високо над главата ви ще се случи
Коментари Харесай

Магнитни портали свързват Земята със Слънцето

Докато прочетете тази публикация, високо над главата ви ще се случи нещо, в което до неотдавна учените не имаха вяра. Магнитен портал ще се отвори, свързвайки Земята със Слънцето, отдалечено на 93 милиона благи. Тонове от високо енергийни частици ще преминат през отвора преди да се затвори още веднъж, и това ще се случи до момента в който стигнете края на страницата.

“Нарича се ”събитие на поточен транфер ” (СПТ), ” споделя галактическия физик Дейвид Сибек от Центъра за Космически полети Годар. “Преди 10 години бях сигурен, че не съществуват, само че в този момент доказателствата са необорими. ”

По време на международната  конференция, отдадена на проблемите на Плазмата извършена през 2008 година в Хънтсвил, Алабама, Сибек рапортува пред профилираната научна общественост, че събитията на поточен трансфер са не просто регулярни само че евентуално два пъти по-регулярни, в сравнение с се е считало до момента.

Изследователите от дълго време знаят, че Слънцето и Земята би трябвало да са свързани. Магнитосферата на Земята (магнитният “мехур ”, който обгръща нашата планета) е цялостна с частици от слънцето, които идват посредством слънчевия вятър и пробиват магнитната отбрана на планетата ни. Те влизат следвайки линиите на магнитното поле, които могат да се проследят от Земята чак до атмосферата на Слънцето.

“Ние смятахме, че връзката е непрекъсната и че слънчевият вятър може да протече в средата близка до Земята постоянно, когато е деен, ” споделя Сибек. “Ние грешахме. Връзките въобще не са постоянни. Често те са къси, избухливи и доста динамични. ”

По време на конференцията няколко докладчика изясняват точния механизъм на СПТ: “На дневната страна на Земята, която е най-близка до Слънцето, магнитното поле на Земята “натиска ” против магнитното поле на Слънцето. Приблизително на всеки 8 минути двете полета за малко се смесват или се “свързват още веднъж ”, образувайки портал, през който могат да текат частици. Порталът има формата на магнитен цилиндър, необятен колкото Земята. Четирите “Клъстър ” кораба на Европейската Космическа Агенция както и петте сонди на НАСА “Темида ” са летяли през тези цилиндри и са ги обикаляли, като са измерили техните размери и са записали частиците, които минават през тях. “Те са същински, ” споделя Сибек. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР